2016-02-13
Large smoothie szpinakowe 01

Koktajl ze szpinaku i banana z limonką i imbirem

            SKŁADNIKI:

  • garść szpinaku (40 g)
  • 1 banan
  • kawałeczek imbiru (około 1,5 cm³)
  • sok z 1 limonki
  • ok. 1/2 szklanki listków kolendry
  • 1 szklanka wody kokosowej lub wody z puszki z mlekiem kokosowym lub po prostu mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru

            PRZYGOTOWANIE:

Szpinak opłukać, włożyć do kielicha blendera, dodać obranego banana, obrany kawałek imbiru, sok z limonki, listki kolendry, wodę kokosową lub mleko kokosowe oraz            cukier. Wszystko miksować na największych obrotach przez minimum minutę, aż otrzymamy gładką i jedwabistą konsystencję.

Źródło: kwestiasmaku.com




    Kontakt z piękni&młodzi