2016-02-13
Large koktajl szpinakowy 1

Miętowy koktajl ze szpinaku i mango

            SKŁADNIKI:

  • 120 g szpinaku sałatkowego o drobnych liściach (odmiany baby)
  • 1 szklanka liści mięty
  • 1 słodkie i dojrzałe mango, obrane i pokrojone na kawałki
  • sok jabłkowy lub woda mineralna
  • 8 kostek lodu do podania (niekoniecznie)

           PRZYGOTOWANIE:

Szpinak opłukać i osuszyć, wcisnąć do pojemnika blendera na przemian z mango i miętą. Wlać 1/2 szklanki soku jabłkowego lub wody mineralnej i zacząć miksować. Kilka razy zamieszać aby wszystkie składniki dokładnie się zmiksowały, dodać też więcej soku lub wody w razie potrzeby. Do szklanek włożyć po 2 kostki lodu, wlać koktajl i podawać.

Źródło: kwestiasmaku.com


Kontakt z piękni&młodzi